Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en Pensionados over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Advies op maat, en een snelle en persoonlijke afhandeling. JoHo Insurances is een door de AFM erkend bemiddelaar (nr. 12009104) in verzekeringen

 

Woonlanddekking CAK

Na pensionering (in dit geval wanneer u AOW ontvangt) verandert in een aantal situatie de regelgeving. Het komt er in het kort gezegd op neer dat indien u AOW ontvangt en  gaat emigreren (of al bent geëmigreerd) naar een EU of verdragsland:

  • U zich in Nederland dient te melden bij het CAK (www.hetcak.nl), voorheen Zorginstituut Nederland.
  • U krijgt van het CAK een formulier waarmee u zich in het woonland kunt aanmelden.
  • U krijgt dan in uw woonland dekking zoals dat in het betreffende land is geregeld.
  • In Nederland kunt u zich aanmelden bij de door het CAK aangewezen zorgverzekeraar voor dekking in NL en het verkrijgen van de EHIC card.
  • Bij het CAK kunt u alle details over deze regeling opvragen.

Dit is een collectieve regel, en u betaalt daar in feite altijd voor, ook indien u hier geen gebruik van wenst te maken. Het voordeel van deze regeling is dat u er ten alle tijden gebruik van kunt maken, ongeacht uw medische conditie. Een beperking kan (afhankelijk van de situatie), zeker in landen met een beperkte of slechte publieke zorg, u moet betalen voor iets wat u wellicht liever niet wenst.

 

Wat te doen als de lokale dekking onder het gewenste niveau is?

1) U kunt online persoonlijke advies aanvragen

2) Lokaal bijverzekeren.

  • Voordelen: sluit vaak beter aan op publieke stelsel, en kan voordeliger zijn.
  • Nadelen: voorwaarden vaak minder goed, en zie voor een uitgebreide lijst aandachtspunten ook: beperkingen bij lokaal verzekeren

 

Hoe kunnen wij u helpen?

JoHo Insurances adviseert iedereen met emigratieplannen over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken. 

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.

Contact

JoHo Insurances

Paviljoensgracht 18
2512 BP Den Haag
Nederland
T: +31883214561
E: info@johoinsurances.org