Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en Pensionados over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Advies op maat, en een snelle en persoonlijke afhandeling. JoHo Insurances is een door de AFM erkend bemiddelaar (nr. 12009104) in verzekeringen

 

Hienfeld opstalverzekering

Hienfeld is een verzekeringsbedrijf gespecialiseerd in bijzondere (buitenland)risico's. Hienfeld kan (onder voorwaarden) het volgende verzekeren in het buitenland:

 • Woonhuis (Opstal)*
 • Inboedel
 • Kostbaarheden
* vaste bewoning of 2de woning (af en toe verhuur en leegstand tussendoor is geen probleem).

De dekking voor opstal, kort samengevat:

 • brand
 • storm
 • vandalisme
 • Zie voorwaarden voor een uitgebreide omschrijving van alle verzekerde schades

Er is een standaard premieberekening op basis van een woonhuis met een stenen 'skelet', muren en vloeren en een dak van hard materiaal. Uitzonderingen zijn dus houten huizen en huizen met een dak dat met riet is bedekt, daarvoor wordt apart de premie berekend. Is de samenstelling dus niet steen/hard, laat het dan graag even weten.

Landenlijst

Op de landenlijst kunt u zien in welke landen een verzekering kan worden afgesloten. Het is helaas niet mogelijk om via deze verzekering in een niet genoemd land een opstal verzekering af te sluiten. Voor inboedelverzekeringen zijn er wel nog alternatieven binnen ons aanbod.

Premie Opstal

De standaardpremie is 2,2‰ (promille) van de herbouwwaarde, een minimale jaarpremie van €150,- wordt berekend. Deze premie wordt dus berekend op basis van de herbouwwaarde van het huis. Deze waarde representeert het bedrag dat nodig is om uw huis op die plek weer te herbouwen mocht het geheel verloren gaan. Dit hoeft dus absoluut niet hetzelfde te zijn als de prijs die u ervoor heeft betaald.

Het goed bepalen van de herbouwwaarde is van belang omdat u bij een te lage herbouwwaarde onderverzekerd bent. Bij schade wordt dan pro rato een vergoeding uitgekeerd door de verzekeraar waardoor u met een flinke schade kunt blijven zitten. Ik zou u dan ook willen aanraden om een taxatie te laten doen om de herbouwwaarde te laten bepalen. Wanneer de herbouwwaarde is bepaald door middel van een taxatie is er garantie tegen onderverzekering. Als u ervoor kiest om geen taxatie uit te laten voeren dan moet u zelf trachten de herbouwwaarde te bepalen en is er uiteraard geen garantie tegen onderverzekering. Bij problemen vanwege een te lage herbouwwaarde is JoHo Insurances niet aansprakelijk.

Inboedel

Het is ook mogelijk om de inboedel via Hienfeld te verzekeren. Hiervoor rekenen zij in de basis 6,5‰ (promille) van de waarde. Het is aan te raden om het woonhuis en de inboedel te verzekeren bij 1 verzekeraar. Wanneer er door brand of storm schade is aan het huis is er immers ook vaak schade aan de inboedel. Het is prettig om dan bij 1 verzekeraar aan te kunnen kloppen.

Poliskosten

Er worden ook poliskosten in rekening gebracht. Deze bedragen €10,-.

Aanvragen

De exacte premiestelling wordt bepaald op basis van een ingevuld aanvraagformulier.

De procedure werkt als volgt:

 1. Download en print het aanvraagformulier.
 2. Vul het formulier zo volledig mogelijk in.
 3. Scan het formulier en mail het naar info@johoinsurances.org
 4. Na ontvangst van het formulier gaan wij de premie voor u opvragen.

Wij mailen u het premievoorstel en de bijbehorende polisvoorwaarden en u kunt daarna bepalen of u met het voorstel akkoord wenst te gaan.

Na uw akkoord per mail geven wij Hienfeld de opdracht de polis op te maken.

JoHo Insurances

JoHo Insurances adviseert mensen met emigratieplannen over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor advies en vragen over verzekeringen voor een verblijf in het buitenland vult u het adviesformulier in voor vrijblijvend en kosteloos advies.

Contact

JoHo Insurances

Paviljoensgracht 18
2512 BP Den Haag
Nederland
T: +31883214561
E: info@johoinsurances.org

Ons kantoor