Reis en Annuleringsverzekeringen

vliegtuig

1. Waarom een reisverzekering?

Een reisverzekering is geschikt om onvoorziene kosten te verzekeren tijdens reizen en vakantie buiten het vaste land van verblijf. De lopende verzekeren geven namelijk niet altijd voldoende dekking in het buitenland, en een tijdelijk verblijf buiten uw woonland kan bij onvoorziene omstandigheden tot extra kosten leiden.

In Nederland bestaat een uitgebreid aanbod aan (voordelige) doorlopende reisverzekeringen. Een reisverzekering bevat meestal dekking voor Medische kosten (aanvullend op de basiszorgverzekering), SOS, Reisbagage en andere dekkingen. Indien woonachtig buiten Nederland komt u niet meer in aanmerking voor deze "Nederlandse" reisverzekeringen. Buiten Nederland zijn er minder mogelijkheden, en ook de wensen zijn vaak anders. Wij hebben verschillende soorten reisverzekeringen voor verschillende situaties en wensen. 

2. Welke dekkingen zijn beschikbaar?

 1. Medische kosten - kosten voor o.a arts, ziekenhuis en medicijnen, als gevolg van onvoorziene omstandigheden als ziekte of ongeval.
 2. SOS - kosten in verband met transport, medische evacuatie, vervoer stoffelijk overschot, overkomst familie bij ziekte of ongeval, repatriëring, reiskosten naar het thuisland in verband met ernstige familie-omstandigheden
 3. Reisbagage - uw bagage verzekerd tijdens uw reis.
 4. Reisannulering - vergoeding van kosten indien u een geboekte reis moet annuleren in verband met ziekte, ongeval of familie-omstandigheden.

3. Overzicht "reisverzekeringen" voor Nederlanders woonachtig in het buitenland

Omdat er veel verschil zit in het aanbod, volgt hier een overzicht van de verzekeringen, met daarbij de kenmerken en waarvoor de verzekering geschikt is:

1. OOM Wonen in het buitenland (doorlopend)
Dit is een verzekeringspakket (naar wens meerdere verzekeringen in 1 pakket af te sluiten) voor Nederlanders die langdurig in het buitenland wonen, geen leeftijdsgrenzen. De verzekeringen binnen dit pakket zijn gericht op doorlopend verzekeren, dus niet alleen dekking tijdens reizen maar ook gedurende de tijd dat u "thuis" bent. Het volgende kan doorlopend worden verzekerd:

 • SOS - met name vervoer stoffelijk overschot naar het woonland of naar Nederland.
 • Reisbagage
 • Reisannulering
 • Familie-omstandigheden (deze dekking is onderdeel van de Reisbagage verzekering)
 • Ongevallen, aansprakelijkheid, rechtsbijstand, inboedel.

Geen mogelijkheden voor het verzekeren van:

 • Medische kosten (kortlopend) tijdens reizen
 • Repatriëring naar Nederland ivm ernstige ziekte of zwaar ongeval, tenzij er sprake is van levensgevaar en de hulp ter plaatse van onvoldoende niveau is.
   

2. Goudse SOS Pakket (doorlopend)
Het Goudse SOS Pakket is specifiek gericht op Nederlanders die in het buitenland (gaan) wonen en werken en die lokaal verzekerd worden voor ziektekosten via een werkgever of de lokale overheid. Met dit verzekeringspakket combineert u een lokale ziektekostenverzekering met specifieke dekkingen gericht op Nederlanders woonachtig in het buitenland. Aan te vragen t/m 60 jaar, looptijd tot 67 jaar. Dit pakket biedt dekking in onder meer de volgende situaties:

 • Repatriëring na een zwaar ongeval of bij zeer ernstige ziekte (doorlopend) - Dekking voor medische repatriëring bij terugkeer naar Nederland indien u door een ernstig ongeval of ziekte niet meer zelfstandig kunt reizen.
 • Overlijden (doorlopend) - Het regelwerk en vergoeding vervoer transport stoffelijk overschot naar Nederland.
 • Een doorlopende reisverzekering (medisch & sos) voor reizen van max. 60 dagen per keer buiten uw woonland.
 • Familie-omstandigheden in NL (doorlopend) - Dekking voor reiskosten naar Nederland (spoed) in verband met een levensbedreigende situatie (ziekte, ongeval) of overlijden van familie (1ste + 2de graad) in Nederland.

3. Expatriate Group International Travel Insurance (doorlopend en kortlopend)
Internationale reisverzekering (vrijwel alle nationaliteiten), voor zowel kortlopend (aflopend, single trip) als doorlopend (multi-trip, max 90 dagen per reis).

 • Aan te vragen t/m max. 70 jaar, aan te houden t/m max 71 jaar.
 • Voor "gewone" vakanties en reizen, niet voor gevaarlijke werkzaamheden en sporten, niet voor bezoek aan risico landen.
 • Basic: Medical Treatment & Evacuation.
 • Standard - also covers you against the additional losses to property, personal liability and accidents that you may suffer whilst travelling abroad.
 • Comprehensive - Cancellation & Curtailment Cover, covers you in the event that your trip is unexpectedly cancelled, or you are forced to return home early.

4. Een reisverzekering voor tijdelijk bezoek aan Nederland 

Voor een bezoek aan Nederland hebben wij nog extra mogelijkheden, naast de bovengenoemde verzekeringen. Op onze website verzekeringeninnederland.nl vindt u meer informatie.

5. Advies nodig?

U kunt bij ons vrijblijvend advies aanvragen voor uw situatie, plannen en wensen.